ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g
Opis
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
SKŁADNIKI: algi morskie dulse* (Palmaria Palmata)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Namoczyć przez około 5 min.
- Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy.
- Gotować według uznania ok. 15 minut.
- Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal;
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 21 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 31 g;
Białko: 18 g;
Sól: 4,4 g.
INFORMACJA ALERGENNA: Może zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.