Opcje przeglądania
TEMPEH NATURALNE EKOLOGICZNE 200 g. TEMPEH NATURALNE EKOLOGICZNE 200 g.
Producent: MERAPI
Cena: 10,65 zł
szt
TEMPEH SMAŻONE EKOLOGICZNE 180 g. TEMPEH SMAŻONE EKOLOGICZNE 180 g.
Producent: MERAPI
Cena: 12,20 zł
TEMPEH WĘDZONE EKOLOGICZNE 200 g. TEMPEH WĘDZONE EKOLOGICZNE 200 g.
Producent: MERAPI
Cena: 12,18 zł
szt
TOFU KARTONIK MORINAGA FIRM 349 g. TOFU KARTONIK MORINAGA FIRM 349 g.
Producent: MORINAGA
Cena: 11,65 zł
TOFU NATURALNE EKOLOGICZNE 300 g. TOFU NATURALNE EKOLOGICZNE 300 g.
Producent: SOLIDA FOOD
Cena: 8,65 zł
szt

2 x T – tempeh i tofu jako idealny zamiennik mięsa dla wegetarian i wegan

Tempeh i tofu to wyroby powstające w wyniku przetwarzania soi.

Stanowią pożądany zamiennik mięsa tak dla wegetarian, jak i wegan, którzy całkowicie wykluczyli mięso ze swojej diety.

Obie propozycje przesycone są potężną dawką białka, jakie ma zastąpić białko odzwierzęce. Ponadto tempeh i tofu

zawierają te bogactwa naturalne, znacznie poprawiające kondycję naszej krwi, czyli duże pokłady: żelaza, wapnia,

fosforu i potasu. Zapraszamy Cię do sklepu Synergia, w którym wybierzesz interesujące Cię alternatywy

pełnowartościowego mięsa i zapoznasz się z ich nieodkrytymi jak dotąd tajemnicami.

 

Sekret tempehu

Tempeh wywodzi się z kuchni indonezyjskiej, a wyglądem przypomina blok chałwy.

Smak tegoż wyrobu jest charakterystyczny, dość ostry, udzielający się innym potrawom, znajdującym się w jego pobliżu.

Przygotowanie tempehu stanowi nieco wymagający proces, ponieważ by go wytworzyć potrzeba czasu i cierpliwości.

Namaczając ziarna soi, w późniejszym etapie poddaje się je gotowaniu w substancji zakwaszającej. Zwykle do tego celu

wybiera się ocet, aby stworzyć doskonałe środowisko do wzrostu grzybów. Kolejno wywar się odcedza, a potem dodaje

się roztwór zawierający zarodniki grzyba z rzędu pleśniakowców. W celu zwieńczenia procesu wytwarzania tempehu

należy inkubować go przez 36 godzin w temperaturze pomiędzy 30-41°C.

 

Prozdrowotne dobra ukryte w tempehu

Zaletą spożywania tempehu niewątpliwie jest to, iż żołądek trawi go lepiej niż wszelkie inne niefermentowane

produkty sojowe. Dzięki temu organizm pracuje bardziej wydajnie, nie obciążamy go dodatkowymi obowiązkami,

a dobroczynne substancje prozdrowotne są bardzo dobrze przyswajane. Należy nadmienić, że tempeh to prawdziwa

„odżywcza bomba”, dlatego że w swoim składzie zawiera wiele kalorii, dużą dawkę białka, pokaźne pokłady: wapnia,

żelaza, fosforu, potasu, magnezu oraz manganu. Regularne spożywanie tempehu zapewni poprawienie się ogólnych

wyników krwi oraz kondycji całego organizmu.

 

Tajemnice tofu

Tradycja tofu sięga Chin, a wędrowała również przez Japonię, zanim dotarła do Europy. Tofu to twarożek sojowy,

powstający na drodze koagulacji mleka sojowego. To ostatnie poddaje się procesowi ścinania poprzez dodanie doń:

soku cytrynowego, soli, chlorku magnezu i wapnia bądź siarczku magnezu. Blok tofu wytwarza się po oddzieleniu go

od serwatki i dokładnym odsączeniu go od płynnych składników. Wówczas jest gotowy do spożycia.

 

Wegetariańskie i wegańskie tofu – niezastąpiona baza potraw bezmięsnych

Tofu zostało ukochane przez wielu wegetariańskich oraz wegańskich smakoszy, gdyż cechuje się nienachalnym,

wysublimowanym i niezwykle delikatnym smakiem, który nie użycza swoich aromatów innym potrawom,

a wręcz odwrotnie – przechwytuje główne nuty smakowe od towarzystwa na talerzu. Ta cecha tofu sprawia,

że produkt ten wybornie spisuje się jako baza dla innych aromatów, a także subtelna wersja solo, którą da się

przyrządzić na wiele wykwintnych sposobów. Można go jeść, krojąc na kanapkę, smarując, a także grillując,

czy nawet wędząc.

 

Bogactwo składników odżywczych w tofu

Mleko sojowe, z którego powstaje tofu, dostarcza organizmowi mnóstwo błonnika, zapewniającego uczucie sytości

oraz wsparcie trawienia. Dodatkowo tofu zawiera dużą ilość wapnia, zapobiegającego osteoporozie. W jego składzie

odnajdziemy również wysoką zawartość: żelaza, fosforu, potasu oraz magnezu. Przy regularnym spożywaniu tofu

możemy liczyć na poprawę wyników krwi, a także na wzmocnienie pamięci, koncentracji i układu nerwowego.

 

Niska cena, wysoka jakość

Niska cena idąca w parze z wysoką jakością, to połączenie godne każdego naszego klienta. Nie mamy wątpliwości,

iż taki duet to gwarancja uzyskania pełnej satysfakcji wszystkich, którzy nas odwiedzają. W sklepie Synergia dbamy

o Twój komfort, a zaspokajanie prymarnych potrzeb naszych gości traktujemy jak zaszczytny cel, zamieniony w pasję,

w jaką wkładamy całe pokłady energii i serca.

 

Opinia na wagę tofu

Wszystkie pozytywne opinie, które kierowane są pod naszym adresem, uskrzydlają, dodając motywacji do dalszego

działania.Nie mamy wątpliwości, że we współpracy z Tobą, osiągamy stan, w jakim synergia między obiema stronami

zostaje zachowana.Twoje sugestie oraz dobrotliwe uwagi zawsze bierzemy pod uwagę, starając się dostosować

asortyment tak, aby odpowiadał Twoim potrzebom, wymaganiom, a nawet zachciankom!

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium